ISIKAN ORDER FORM SELEPAS MEMBUAT PEMBAYARAN SAHAJA..

RUANGAN PROMOSI !!!

UNTUK KHIDMAT LAYANAN PANTAS MENGENAI PRODUK & HARGA ATAU MEMAKLUMKAN BAYARAN ANDA BOLEH EMAILKAN KEPADA

rafica.resources@gmail.com ATAU LAYARI FACEBOOK KAMI RAFICA RESOURCES.


(Sila SMS, Whatsapp, Viber, Line, @ Email sekiranya talian sibuk @ tidak dijawab). Kami akan membalas pertanyaan dan order anda dengan segera.

PROMOSI

* Aura White 900,000mg RM 110
*
Vitamin C Pahang Pharma RM 50 - 100 tablets
* RADIGLOW Supplement 2 Botol 60 bj- RM 140
* Qu Puteh Vida Beauty RM 205

* Nova A2D - RM 110
* Royal Expert White-RM 160 (Soap,Krim &Cleanser) Free Face Mask

* Wonder Glow Silver RM 80 / Gold RM 100
* Radiance Signature RM 155

Semua barang di atas adalah FREE POS – SM

Percuma Krukk Krakk Chocolate Bar utk belian RM 250.00 ke atas

Untuk makluman pelanggan yang dikasihi,

RAFICA RESOURCES (Kedai & Online ) tidak beroperasi pada 28hb Jul 2014 - 3hb Aug 2014 sempena Hari Raya .

Kami menerima order seperti biasa cuma item anda hanya di pos pada 04/08/2014.
Kedai & Online akan dibuka semula pada 04/08/2014 ( Isnin) seperti biasa.


Selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir & Batin. Dengan Ingatan Tulus Ikhlas! Berhati-hati di jalan raya!

ORDER FORM

Nama:
Nama Produk & Kuantiti
Tel no:
Alamat :
Email Address:
Bayaran Ke Akaun: Maybank Rafica Resources 5623 5711 5520
CIMB Rafica Resorces 8600 8123 70
RHB Nor yanni 1124 7900 2302 05
Jumlah Bayaran :
Tarikh & Masa Bayaran :

MAKLUMAT PEMBAYARAN & ORDER ANDA AKAN DI BALAS MELALUI EMAIL DALAM MASA 24 JAM.

STEP 1 : ISIKAN ORDER FORM DAN KLIK BUTTON " SUBMIT FORM"

STEP 2 : KLIK BUTTON " CONTINUE"  DAN SILA PASTIKAN ANDA MENERIMA MAKLUM BALAS DARI KAMI SELEPAS ORDER FORM DI HANTAR


Click here to put a form like this on your site.

PayPal /Credit or Debit Card

Pembayaran Menggunakan PayPal Account / Credit or Debit card :-

1.Setiap Pembelian akan dikenakan tambahan pembayaran perkhidmatan (Merchant Service Charge) sebanyak 3%

PayPal

PayPal

Friday, 18 July 2014

PROMOSI CANTIK DI HARI RAYA

SALAM RAMADHAN  BUAT SEMUA

*********************************
Dgn berbesar hati kami mengadakan promosi SYAWAL seperti dibawah.

PROMOSI BERAKHIR 24/7/2014

FREE KOS PENGHANTARAN SEMENANJUNG SHJ

























Wednesday, 16 July 2014

LOSYEN, SABUN, SERUM & SCRUB ALPHA ARBUTIN

 

sabun alpha arbutin 70gm - RM 9.00
serum alpha arbutin 10ml  - RM20.00
lotion alpha arbutin 400ml - RM32.00
srcub alpha arbutin 30ml    - RM 18.00
POSLAJU RM 6 SM / RM 9 SS


1 SET ALPHA ARBUTIN RM80 SM / RM 85 SS


APA ITU ALPHA ARBUTIN???

PRODUK nie jadi fenomena dalam industri kosmetik kita.. meh sini dekat2 nak terang apa itu alpha arbutin..

Arbutin adalah sejenis bahan daripada tumbuh-tumbuhan iaitu dari daun bearberry, cranberry, mulberry atau blueberry shrubs, dan juga terdapat pada kebanyakan pear. Bahan-bahan ini dapat meghasilkan melanin. Arbutin merupakan ekstrak tumbuhan yang membantu mencerahkan kulit dengan cepat dan berkesan, menghilangkan kesan burn pada badan dan muka, dan memudarkan bintik-bintik hitam pada kulit..

SELAMAT KE ALPHA ARBUTIN NIE??
para pengkaji memberi jaminan 100% bahawa inregdient nie selamat digunakan dalam produk whitening.. tak ada kesan sampingan.. bahan ini lebih berkesan dan selamat berbanding merkuri. DAN ada persoalan kenapa merkuri digunakan sedangkan arbutin lebih berkesan n selamat.. n jawapannya sebab kandungan arbutin baru sahaja ditemui dan mendapat perhatian dunia.. lepas nie akan banyak lg produk arbutin yang dikeluarkan..

sekian sahaja.. hasil rujukan berkaitan produk alpha arbutin harap dapat dikongsikan dengan anda semua.. ..



BODY LOSYEN APLHA ARBUTIN HONEY MILK - 400ml

Gunakan losyen setiap kali lepas mandi pagi dan malam untuk mengekalkan kulit halus, putih, cerah dan berseri






SCRUB SUPER ALPHA ARBUTIN - 30ml

Scrub ini digunakan pada muka , gosokkan perlahan-lahan di seluruh muka dan bilas..hasilnya muka bersih dan licin..scrub ni bau sangat wangi tau..


Apa Itu Skrub Muka???
Skrub muka ialah produk untuk membantu kulit menanggalkan sel kulit muti di muka.

Kenapa Perlu Skrub Muka???
Tujuan utama skrub ialah untuk membantu proses menanggalkan sel kulit mati yang juga seiring dengan proses semulajadi kulit dan ada sel kulit yang akan mati, oleh itu kita membantu kulit kita untuk menanggalkan sel kulit mati tersebut dengan cara berskrub. Skrub dapat membantu menyerlah seri kulit agar kelihatan lebih segar, dan muda.

Kesalahan Besar Pengguna Mengenai Skrub Muka???
  1. Menggunakan skrub terlalu kerap atau menggunakan skrub setiap hari.
  2. Menggunakan skrub dengan cara menyental ke atas kulit dengan kasar. Menyental kulit muka terlalu kuat dengan harapan dapat menyelesaikan masalah kulit (terutama sekali kulit berminyak) adalah salah sama sekali, malah menyental kulit muka dengan kuat akan menyebabkan masalah kulit akan menjadi semakin serius.
Kebaikan Menggunakan Skrub Muka???
  1. Membantu menanggalkan sel kulit mati dan menjadikan kulit lebih sekata, halus dan segar. Menjadikan kulit lebih bersih.
  2. Membantu kulit yang kusam agar kelihatan lebih berseri.
  3. Membantu mengecilkan pori muka.
  4. Mengurangkan masalah bintik hitam dan bintik putih.
Adakah Skrub Muka Akan Menyebabkan Kulit Muka Semakin Nipis???
Tidak. Proses skrub muka adalah untuk membantu proses semulajadi kulit kita iaitu menanggalkan sel kulit mati. 

Ingat ye tak perlu skrub muka dengan kerap sangat. Saya sendiri cuma gunakan 2 kali sahaja seminggu.





HOT PRODUK.. PRODUK ALPHA ARBUTIN.. arbutin merupakan kandungan berasaskan tumbuhan.. penemuan baru untk produk kosmetik paling selamat untuk whitening, mencerahkan kulit paling berkesan dan cepat serta tiada kesan sampingan.. KANDUNGAN ARBUTIN DAH jadi perhatian dunia bagi menggantikan merkuri dalam produk kosmetik..



 

Alpha Arbutin Serum ~ Lab Dee - 10ml
 
Memperkenalkan produk yang sedang panas dan terlaris dipasaran iaitu Serum Alpha Arbutin Sammy gred swiss. Mengandungi 10 ml setiap botol. Serum alpha Arbutin jenama dari Sammy iaitu princess yang asli gred dari switzerland. Ia berfungsi mempercepatkan proses pemutihan sehingga 2 kali ganda.
-Membantu mengurangkan kedut-kedut dan tompok-tompok hitam oleh secara beransur-ansur dengan
-mencerahkan kulit dan memberikan anda kulit putih yang semula jadi. Ia juga membantu untuk
-mengetatkan liang-liang dengan memberi kulit aura bersinar dalam tempoh 7-14 hari.


Produk bebas dari alkohol dan berdaftar di bawah Kementerian Kesihatan Thailand (SYN: 10-1-5524106). Produk ini juga GMP certified oleh kerajaan Thailand dan oleh itu, pelanggan boleh yakin bahawa produk ini adalah 100% selamat daripada bahan-bahan berbahaya seperti merkuri, hydroquinone, retinol, steriods dan sebagainya yang dilarang dalam produk kosmetik dan skin care


KELEBIHAN SERUM ALPHA ARBUTIN
Membantu mempercepatkan proses pemutihan sehingga 2x ganda
Mengurangkan kedutan pada kulit
Mengurangkan tompok-tompok hitam secara beransur
Menghalang proses melanin yang boleh mengakibatkan jeragat
Membantu mendapatkan kulit yang sekata tanpa perlu rawatan laser
Mengurangkan masalah parut jerawat
Mampu mencerahkan kulit secara semulajadi
Kulit akan kembali seperti awet muda dalam tempoh 7-14 hari
Produk ini bebas dari alkohol
Berdaftar di bawah kementerian kesihatan Thailand (SYN:10-1-5524106) dan ada GMP
Selamat daripada bahan merbahaya seperti merkuri, hydroquinone, retinol, steriods serta bahan-bahan yang dilarang dalam produk kosmetik dan skincare
 

Cara penggunaan: Sapukan pada seluruh muka serum Alpha Arbutin asli. Gunakan ia 2 kali sehari iaitu pagi dan petang. Urut secara perlahan-lahan ke seluruh muka bagi menyerap ke dalam kulit.

Monday, 14 July 2014

SATIN SKINZ PREMIUM PERFECTION FORMULA PACKING BARU - OFFER PRICE!!



HARGA PASARAN SATIN SKINZ PREMIUM :
RM180 (SM) / RM185 (SS)

HARGA PROMOSI KAMI :
RM160 (SM) / RM165 (SS)
* FREE POS

Satin Skinz Premium !!! terbaru dari Satin Skinz !! Limited Edition! Yey! Sangat Premium and Exclusive! Edisi Khas sempena Hari raya Aidilfitri. Ramai yang nak EXTRA PUTIH, EXTRA GEBU, EXTRA PINKISH, EXTRA LICIN dari segala jerawat, jeragat menjelang Hari Raya, So kami dengan bangga nya memperkenalkan Satin Skinz Premium Limited Editon yang super duper hebat 5x Lebih Luar Biasa dari Satin Skinz yang lama.. 

Ciri-Ciri Khas Keselamatan dipertingkan dengan meletakkan QR code dan Hologram pada setiap kotak ! Pelanggan Wajib membuat imbasan / scan pada QR code dan hologram tersebut untuk memastikan barangan tersebut adalah ORIGINAL !





Fenomena Paksa Cantik...


  From the inside...

Bila beli satu pek Satin Skinz korang akan dapati ada 2 botol didalamya.
Satu botol pink dan satu botol biru.
Setiap botol ada 60 biji.
So digalakkan sehari makan sepasang..
Satu pek Satin Skinz boleh bertahan hingga maksimum 2 bulan.
Berbaloiii sangat..kan?
okay jom baca bawah..


KELUARAN TERBARU YANG TELAH DI FORMULASIKAN OLEH PAKAR FARMASI & TELAH DI PROSES DI KILANG BERTARAF GMP & HALAL

Kenapa perlu memilih SATIN SKINZ?

► Satin Skinz merupakan produk pertama di Malaysia yang mengasingkan bahan-bahan aktif untuk mengekalkan khasiat semulajadi tanpa pertembungan bahan-bahan lain yang mungkin menyebabkan perubahan pada khasiat asal.

► Satin Skinz bukan hanya cantik pada nama, tetapi menjanjikan kesan yang sangat luar biasa.

Satin bermaksud = kulit yang Putih merah jambu, halus, licin, berseri serta bersinar-sinar sehebat satin !

Skinz bermaksud = Formula whitening yang bertepatan dengan semua jenis kulit dan metabolisma KHAS untuk orang asia yang mudah gelap di celah lipatan, kulit terlalu kering dan berminyak

Satin Skinz di datangkan dalam 2 botol

~ PURE GLUTATHIONE (botol pink) 
~ PURE VITAMIN C ROSEHIP, HYDROLYZED COLLAGEN & PHYTOCELLTEC (botol biru)

► Bahan-Bahan aktif yang terdapat pada botol pink ( 1500mg)

- Grade Reduced Glutathione : Glutamate, Cysteine, & Glycine
- Pure L-Glutathione & Basic Glutathione N-Acetylcysteine (NAC)
- Alpa Lipoic Acid (ALA)

► Bahan-Bahan aktif yang terdapat pada botol biru (1500mg)
- Premium Pure vitamin C dengan EXTRA Rosehip
- Kolagen ikan kod
- Gabungan phyto steamcell (Apple, Tomato, Roselle)
- Astaxanthin
- Super Lemon ( Extra Vitamin C)

► Satin Skinz memfokuskan kesihatan dan kecantikan kulit dari dalaman. Secara tidak langsung semua masalah berkaitan kulit seperti Kulit Kusam dan gelap, Jerawat, Parut, Eczema, Ruam, Resdung, dapat di atasi dengan mudah. Khasiat tambahan lain seperti collagen ikan kod & stemcell bagus untuk minda, tulang, rambut dan memberikan tenaga yang diperlukan oleh individu normal

► Di formulasikan untuk semua peringkat umur termasuk perempuan dan lelaki dengan dos yang di sarankan

► Mendapat sijil HALAL, KKM, FDA dan HACCP. Gunakan tanpa was-was dan yakini SATIN SKINZ !!!



Testimoni bergambar Satin SKINZ
SOALAN :
Bolehkah saya hanya amalkan PURE GLUTATHIONE dari botol PINK sahaja?

JAWAPAN :
Tidak boleh. Satin skinz perlu di ambil serentak..tidak boleh berasingan kerana ahli farmasi telah membuat formulasi yg sangat bertepatan dgn dosage untuk setiap individu. Botol pink berfungsi utk pemutihan kulit.. dan botol biru berfungsi utk sokong bahan-bahan dari botol PINK supaya dapat diserap dan diterima oleh sistem badan secara sempurna..

Peranan Botol biru adalah untuk reverse proses oxidization bagi membolehkan Glutathione tetap berada dlm keadaan ‘Reduced’ yang membolehkan kulit menjadi lebih cerah. *Reduced Glutathione bukan lah bermaksud Glutathione telah dikurangkan, tetapi, Reduced Glutathione merujuk kepada Glutathione yang mempunyai gred yang bagus dan telah dipadatkan. Reduce Glutathione juga dikenali sebagai L-Glutathione.


Satin Skinz 1 box ada dua botol iaitu collagen dan vitamin. 

Kelebihan Satin Skinz:


- Perubahan tona kulit sehingga 5x lbh putih
- kulit lebih gebu, lembap dan tegang

- Menaikkan rona merah jambu pada wajah
- Wajah lebih segar dan berseri
- Menyekat pembentukan jerawat
- Menghilangkan parut 5x lebih cepat
- Memutihkan kawasan intim dan pelipat
- Meransangkan peningkatan kolagen
- Memperbaiki tekstur kulit tua & mati
- Mengurangkan pigmentasi & garis selulit
- Mengurangkan kedutan halus


► Bahan-Bahan aktif yang terdapat pada botol pink ( 1500mg)

- Grade Reduced Glutathione : Glutamate, Cysteine, & Glycine

- Pure L-Glutathione & Basic Glutathione N-Acetylcysteine (NAC)
- Alpa Lipoic Acid (ALA)

► Bahan-Bahan aktif yang terdapat pada botol biru (1500mg)
- Premium Pure vitamin C dengan EXTRA Rosehip
- Kolagen ikan kod
- Gabungan phyto steamcell (Apple, Tomato, Roselle)
- Astaxanthin
- Super Lemon ( Extra Vitamin C)


Hmm..lelaki pun boleh consume Satin Skinz..jangan ragu-ragu


CARA PENGAMBILAN

► Ambil 1 biji dari botol biru + 1 biji botol pink... Perlu di telan/ di hisap serentak !
► Makan sehari 2 kali iaitu pada waktu pagi (sebelum breakfast) dan sebelum tidur
► Disarankan ambil semsa perut kosong 
► Minum air masak sebanyak 3-5 liters sehari utk kadar serapa yang paling sempurna

lebih juga masa consuma Satin Skinz korang avoid coffee n minuman or makanan yang mengandungi kaffein

Friday, 11 July 2014

JUS KURMA GENIUS



JUS KURMA D-WARISAN

(HARGA PASARAN : RM35)

PROMOSI : RM28 
POSLAJU RM 7 SM / RM 10 SS

Antara Khasiat-Khasiat Jus Kurma :~
  • Boleh membantu mengurangkan masalah berkaitan dengan penafasan seperti asma/lelah
  • Boleh membantu mengurangkan masalah darah tinggi
  • Boleh membantu mengurangkan masalah kencing manis
  • Boleh membantu dalam pengembangan minda dan IQ anak-anak
  • Boleh membantu memberi tenaga kepada mereka yang keletihan & stress
  • Boleh membantu mengatasi masalah anak yang sukar bersarapan pagi
  • Boleh memberi tenaga tambahan kepada ibu-ibu mengandung serta menjadi amalan kepada ibu-ibu lepas bersalin
  • Boleh membantu mereka yang ingin mengurangkan berat badan
  • Kurma Dalam Al-Qur'an

Kurma dikatakan tumbuhan yang mempunyai pelbagai khasiat dan kegunaan yang banyak kerana telah terbukti, dalam al-Qur'an terdapat 21 ayat yang menyebut tentang kurma.


Sabda Rasulullah SAW: "Berilah makan buah kurma kepada isteri-isteri kamu yang hamil, kerana sekiranya wanita hamil itu memakan buah kurma, nescaya anak yang bakal dilahirkan itu menjadi anak yang penyabar, bersopan santun serta cerdas pemikirannya."


Nabi Muhammad SAW bersabda: "Rumah yang tidak ada kurma di dalamnya, akan menyebabkan penghuninya kurang sihat".

Nabi Muhammad SAW bersabda: "Berilah makanan kurma pada wanita yang hamil sebelum dia melahirkan, sebab yang demikian itu akan menyebabkan anaknya menjadi seorang yang tabah dan bertaqwa (bersih hatinya)".


Abu Abdillah berkata: "Buah kurma adalah salah satu buah yang berasal dari syurga dan dapat mensirnakan pengaruh sihir".


Abu Abdillah berkata: "Orang yang memakan 7 buah kurma yang baik sebelum sarapan, maka pada hari itu dia tidak akan tertimpa racun, sihir dan tidak diganggu syaitan".

Imam Ja'far Ash-Shadiq berkata: "Barangsiapa memakan 7 buah kurma yang baik, maka
cacing-cacing yang ada di perutnya akan mati".


  • Kurma dikatakan tumbuhan yang mempunyai pelbagai khasiat dan kegunaan yang banyak kerana telah terbukti, dalam al-Qur'an terdapat 21 ayat yang menyebut tentang kurma.

    Mengikut pendapat pakar perubatan, buah kurma kaya dengan unsur zat besi dan kalsium yang sesuai untuk wanita sama ada semasa hamil dan selepas bersalin. Hal ini berasaskan kepada wahyu yang diturunkan oleh Allah kepada ibu Isa iaitu Maryam binti Imran supaya memakan buah kurma ketika beliau dalam keadaan lemah selepas bersalin.

    Sabda Rasulullah SAW: "Berilah makan buah kurma kepada isteri-isteri kamu yang hamil, kerana sekiranya wanita hamil itu memakan buah kurma, nescaya anak yang bakal dilahirkan itu menjadi anak yang penyabar, bersopan santun serta cerdas pemikirannya."

    Nabi Muhammad SAW bersabda: "Rumah yang tidak ada kurma di dalamnya, akan menyebabkan penghuninya kurang sihat".

    Nabi Muhammad SAW bersabda: "Berilah makanan kurma pada wanita yang hamil sebelum dia melahirkan, sebab yang demikian itu akan menyebabkan anaknya menjadi seorang yang tabah dan bertaqwa (bersih hatinya)".

    Abu Abdillah berkata: "Buah kurma adalah salah satu buah yang berasal dari syurga dan dapat mensirnakan pengaruh sihir".

    Abu Abdillah berkata: "Orang yang memakan 7 buah kurma yang baik sebelum sarapan, maka pada hari itu dia tidak akan tertimpa racun, sihir dan tidak diganggu syaitan".

    Imam Ja'far Ash-Shadiq berkata: "Barangsiapa memakan 7 buah kurma yang baik, maka cacing-cacing yang ada di perutnya akan mati".

    Kurma kaya dengan protien (antara 1.8%-2.0%), serat (2.0%-4.)%), gula (50%-57%), vitamain A dan C serta zat mineral/garam galian seperti besi, kalsium, sodium dan potasium.


    Kandungan Kurma

    Kurma sejenis buah yang kaya dengan zat besi, kalsium, fosforus, sodium, potassium, vitamin A dan C dan juga niasin. Ia lazimnya dimakan semasa bulan Ramadhan dan mempunyai khasiat serta nilai yang tinggi dalam dunia perubatan tradisional.

    Dari segi saintifik amat berkesan bagi mengubati gangguan usus yang kronik, dimana ketidakserasian dengan gluten, menghalang penyerapan zat-zat makanan secara sempurna.

    Kurma mengandungi sejenis bahan protein serta garam galian yang menghentikan tindak balas luar biasa yang dicetuskan oleh gluten dalam usus kecil. Tindakbalas itu jika dibiarkan boleh membawa kepada pengeluaran sel darah putih secara berlebihan.

    Diserap Serta-merta

    Bermakna apabila kita memakan kurma, tenaga yang diserap tubuh adalah serta-merta. Sebaliknya gula dalam kebanyakan buah-buahan dikenali sebagai fraktosa dan gula tebu atau gula pasir yang biasa mengandungi sukrosa tidak boleh menyerap terus dalam tubuh. Ia terpaksa dipecahkan dahulu oleh enzim sebelum bertukar menjadi glukosa lalu diserap tubuh sebagai tenaga.

    Tenaga Serta-merta

    Disunatkan berbuka dengan kurma kerana orang yang berpuasa tidak makan selama 12 jam. Kurma menyumbang tenaga serta-merta kepada si pemakan dan ini memudahkan seseorang beribadat dan menunaikan sembahyang Maghrib atau tarawih. Apabila tubuh berasa segar dan bertenaga ia menghalang kita makan berlebihan atau mengikut nafsu. Kadangkala waktu berbuka kita makan terlalu banyak, tetapi masih letih dan tidak bertenaga. Sebabnya makanan yang diambil kebanyakan mengandungi karbohidrat, tanpa tenaga serta-merta menjadi penyebab selesai makan, mata pun mengantuk.

    Kulit Mengandungi Serat, Sumber Utama Potassium

    Kita makan kurma tanpa buang kulitnya yang mengandungi serat. Amat baik untuk mencegah barah usus besar kerana ia melawaskan. Sementara kandungan vitamin A dan C amat tinggi pada peringkat khalal atau rotab dan menurun sedikit pada peringkat tamar. Selain itu ia mengandungi pelbagai zat galian dan yang paling banyak ialah potassium. Potassium diperlukan oleh tubuh untuk sistem saraf. Kurma adalah sumber terbaik potassium. Memang dalam susu, yogurt dan makanan laut juga mengandungi potassium tetapi jumlahnya sedikit.

    Menguatkan Ingatan

    Ramai beranggapan hanya kismis yang baik untuk menguatkan ingatan, sebenarnya kurma juga setanding. Mungkin atas alasan pihak-pihak tertentu atau negara pengeluar anggur telah menjalankan kempen makan kismis dan mempopularkan khasiatnya.

    Penawar Racun

    Diriwayat oleh Aishah r.a. yang menjelaskan, kurma mengandungi ubat. "Jika sesiapa yang selalu makan kurma akan dihindari daripada terkena racun yang dimakan."

    Meredakan Tekanan Darah

    Dalam bidang perubatan dengan ketiadaan kolesterol, lemak dan gula di dalam kurma, ia amat baik untuk meredakan tekanan darah tinggi. Dalam perubatan homeopati, biji kurma dikisar halus atau dijadikan serbuk seperti teh. Direndam dan diminum bagi menyembuhkan pelbagai jenis penyakit.

    Menambah Tenaga Seksual

    Melalui petua tertentu, kurma dimakan bersama badam dan madu untuk menyembuhkan penyakit. Kurma dikatakan menambah tenaga seksual atau batin. Jus buah kurma mungkin baru di negara ini, sebaliknya di negara pengeluar selain dimakan segar, kering atau salai, kurma dibuang biji dan diganti dengan kacang tanah, badam atau gajus bagi mengenakkannya. Kurma juga dibuat jem, sirap atau bahan tambahan dalam aiskrim.

    Selain daripada gangguan usus, jus kurma berkesan untuk mengatasi masalah sembelit. Bagaimanapun minuman ini tidak sesuai di amalkan oleh mereka yang mengidap penyakit diabetes, kerana ia boleh mendatangkan kesan yang lebih serius.

    Jus kurma juga merupakan penawar mujarab dalam perubatan tradisional untuk mengatasi masalah insomnia. Bagi mereka yang mengalami masalah batuk, jus kurma sesuai untuk diamalkan kerana kandungan gula dalam buah kurma bertindak menghilangkan gatal-gatal dalam kerongkong sekaligus menghentikan batuk.

    Kandungan kalium dalam kurma adalah sangat baik untuk kesihatan jantung serta mengawal denyutan jantung, mengaktifkan otot jantung, mengatur tekanan darah dan kurangkan serangkan strok.

    Testimoni 1: Pengalaman Minum Jus Kurma Madu Genius

    Assalamualaikum,Pengalaman minum jus kurma formula geniusPn. Sarizah AtonBalakong, Selangor.Beberapa perubahan berlaku dalam famili saya antaranya:
    i) anak2 senang bangun waktu pagi tak de maslah untuk bangun pagi termasuk pada hari cuti jadi sennag nak latih anak solat Subuh.
    ii) anak2 dah tak liat buat kerja sekolah, sbb anak saya yg no 2 (lelaki tahun 1) memang suka bermain tak concentrate belajar, setakat ni alhamdulillah dia berubah, balik rumah lepas mandi buat kerja sekolah, boleh hafal...






    Madu mengandungi vitamin, garam galian seperti kalsium, fosforus serta beta karoten serta gula glukosa, faruktosa dan sakarin. Ia juga bertindak sebagai antibiotik dan antiseptik bagi melawan jangkitan bakteria yang mampu menghentikan aktiviti bakteria yang meyerang luka dan menghalang jangkitan daripada terus merebak.

    Fungsi Madu Dan Peranannya :-

    * Meningkatkan kadar serapan kalsium dalam badan
    * Dapat meningkatkan hemoglobin dan dapat mencegah dari
    serangan anemia.
    * Bila dicampurkan sedikit cuka ia dapat merawat arthirik sendi
    * Kegunaan madu secara luaran juga dapat mempercepatkan lagi
    proses penyembuhan.
    * Dapat meningkatkan pengeluaran gastrointestinal untuk merawat
    ulser.
    * Sumber laxative yang natural dan lembut
    * Sumber utama vitamin dan mineral yang kaya.
    * Sumber tenaga yang hebat dan semulajadi tidak seperti gula
    pasir yang memudaratkan

    NOTA: Madu asli mengandungi enzim-enzim hidup yang amat diperlukan manusia untuk meningkatkan fungsi tubuh badan ke tahap optima. Seperti mana kandungan-kandungan yang dihasilkan lebah iaitu madu, royal jelly, bee pollen, propolis terdapat bahan-bahan hebat yang tidak dapat dikenal pasti. Lebih menarik lagi, bahan-bahan ini tidak boleh ditiru atau dihasilkan secara sintetik oleh makmal. Ini bermakna madu tidak boleh dihasilkan oleh makmal secara olahan kimia. Madu hanya boleh didapati pada sarang lebah itu sendiri.


    KHASIAT MADU ASLI YANG TELAH TERBUKTI :


    A) MENGEMBALIKAN KEKUATAN TUBUH

    1. Memulih, menyegar dan menambah tenaga tubuh badan.
    2. Memulihkan sel-sel urat besar.
    3. Menjaga dan mengimbangi kekuatan badan.
    4. Merangsang tenaga batin.


    B) MEMBERSIH DAN MENAMBAH DARAH.

    1. Memulihkan kembali bekuan darah dan membetulkan pengaliran
    darah.
    2. Membersihkan lapisan darah dan darah menjadi bersih.
    3. Mengimbangi kandungan lemak dan membuat janlung aktif.
    4. Menghilangkan rasa kebas-kebas dan mengurangkan tekanan
    darah tinggi.


    KELEBIHAN :

    1. BAYI/KANAK-KANAK:

    a) Membantu pertumbuhan janin dan bayi dari segi fizikal dan
    mental.
    b) Menyembuh dengan segera cirit-birit.
    c) Mengelak daripada cacing perosak dalam perut.
    d) Mengeluarkan lendir dalam badan bayi dan menguatkan minda
    kanak-kanak.

    2. REMAJA:

    Membantu menyempurnakan kesihatan berkekalan.

    3. WANITA:

    a) Menambah kejelitaan rupa paras yang asli dan tubuh badan yang
    menarik.
    b) Mempunyai kulit yang halus, bersih dan berseri-seri.

    4. LELAKI:

    a) Tampan dengan kekuatan asli dan kelihatan lebih muda.
    b) Menguatkan tenaga batin.

    5. PENGIDAP KENCING MANIS (DIABETIS):

    Menstabilkan kandungan gula dala darah. (Gantikan gula kepada madu lebah).

    6. UNTUK SEMUA, MEMBANTU:

    a) Mengelakkan dari kegemukan yang tidak terkawal.
    b) Memudahkan proses penghadapan dan lawas buang air.
    c) Memulihkan penyakit berpanjangan.
    d) Menguatkan jantung, buah pinggang dan badan.
    e) Menyembuhkan penyakit dalam perut.
    f) Mempercepatkan luka atau kesan pembedahan sembuh.
    g) Memulihkan batuk dan lelah.
    h) Menghindarkan badan letih dan lesu.
    i) Kurangkan kesakitan bila datang haid.
    j) Baik untuk perempuan bersalin.
    k) Membantu/menerangkan pemandangan








    Kebaikan Manjakani (Quercus infectoria)

    Manjakani, dianggap sebagai buah `ajaib', dihasilkan melalui proses metamorfosis apabila sejenis serangga penyengat yang hinggap dan menetaskan telurnya di atas daun pokok oak. Telur yang menetas menghasilkan enzim-enzim yang merangsang bekalan makanan pada sel-sel daun sehingga terbentuknya satu bebola keras yang dipanggil Manjakani.

    Manjakani telah digunakan secara meluas dalam perubatan tradisional sejak berkurun lamanya oleh orang-orang Arab, Iran, India, Cina dan Melayu. Malah ia dipercayai telah mula digunakan sejak 2725 Sebelum Masehi oleh orang-orang Mesir Purba. Kajian menunjukkan bahawa Manjakani kaya dengan tannin, asid tanik, anti-oksida, vitamin (terutama vitamin A dan C, kalsium, serat, protein, zat besi dan karbohidrat. Manjakani juga mengandungi unsur-unsur seperti astrigen, anti-mikrobial, anti-inflamasi, anti-oksida dan anti-radang.

    Manjakani sering digunakan untuk tujuan-tujuan berikut dalam perubatan:


    Awet muda: Anti-oksida dalam Manjakani boleh melambatkan proses penuaan sel.

    Pencegahan kencing manis: Asid Galik boleh mencegah kencing manis dan lelah.

    Pencegahan barah payudara dan rahim: Anti-oksida dalam Manjakani boleh mencegah barah buah dada dan barah rahim.

    Pencegahan bau yang tidak diingini: Manjakani yang bersifat astrigen boleh membasmi kuman yang mengakibatkan bau yang tidak selesa pada faraj.

    Merawat otot-otot dalam faraj: Tannin yang terdapat dalam Manjakani mempunyai sifat menegangkan semula otot-otot dalam faraj dan menyebabkan faraj menjadi sempit semula.


    Mengawal lendir dan lelehan faraj: Astrigen juga mampu menyerap lebihan darah haid dan nifas.

    Mengecutkan semula tisu-tisu: Astrigen membantu mengecutkan semula tisu-tisu di dalam faraj terutama selepas bersalin.

    Menegang dan mencantikkan kulit: Astrigen boleh mencantikkan kulit dan mencegah masalah kulit muka seperti jerawat.

    Mata yang sihat: Astrigen terbukti dapat memberikan penglihatan yang jelas kerana ia dapat mengecutkan tisu-tisu mata.


    Merawat payudara: Oleh kerana Manjakani dapat menegangkan kembali otot-otot, maka amalan mengambil minuman Manjakani dapat memperbaiki payudara yang hilang sifat keanjalannya.

    Gigi dan tulang: Kalsium dalam Manjakani dapat membantu menguatkan gigi dan tulang.

    Mulut: Astrigen dalam Manjakani dapat mengekalkan kebersihan mulut.

    Kulit kering dan berminyak: Astrigen dapat mengekal dan mengawal keseimbangan lembapan kulit.

    Merawat ulser: Amalan meminum Manjakani juga dapat membantu merawat penyakit ulser.

    Melawaskan pembuangan air kerana Manjakani mempunyai serat makanan yang tinggi.

    Vitamin, zat galian serta karbohidrat dan protein boleh membantu memberi kesihatan yang baik.









    Za’faran adalah sejenis pokok herba dari Loridacces dengan ketinggian 10 hingga 30 cm. Bunga Za’faran mempunyai 3 kelopak bunga dan 3 kelopak daun yang berwarna unggu. Adalah sangat menarik diketahui hanya 5 hingga 7 kilogram Za’faran kering yang dapat diperolehi dari satu hektar tanah. Za’faran tergolong antara bahan yang termahal di dunia. Za’faran mempunyai khasiat dan nilai komersial yang tinggi.

    Filamen Za’faran, sebenarnya adalah stigma kering dari bunga Saffron. Setipa bunga tersebut hanya mempunyai 3 filamen stigma sahaja. Za’faran (Saffron) merupakan rempahan yang paling berharga dan termahal di dalam dunia. Harga Za’faran boleh mencecah dari RM1,700.00 hingga RM23,000.00 sekilo!

    Tetapi oleh kerana bau dan kuasa pewarnanya yang sangat kuat, hanya sedikit sahaja Za’faran yang diperlukan. Za’faran digunakan untuk warna kuning-kemerahannya yang terang dan juga kerana bau dan rasanya yang pekat dan kuat.
    Khasiat utama Za’faran ialah merangsang pertumbuhan sel-sel otak manusia. Menguatkan ingatan. Amat baik jika dimakan bersama madu asli.

    Saidina Ali (R.A) pernah menyatakan:
    'Barangsiapa yang memakan za'faran da dimakan bersama madu sebanyak 2 sudu setiap hari, maka dikagumi ingatannya sehingga dituduh melakukan sihir"


    KHASIAT ZA'FARAN

    (Berdasarkan kitab-kitab perubatan Islam & maklumat internet)

    " Mencerdaskan minda, penyakit radang paru-paru, sakit tekak dan
    tonsil
    " Sebarang masalah kulit, menghindarkan batuk dan selsema
    " Sakit kepala atau migrane dan asma" Muntah-muntah, penyakit
    buah pinggang
    " Gila babi atau sawan, sukar tidur malam (insomnia)
    " Demam. Masalah limpa, pembuka selera makan, penyakit kanser,
    lumpuh
    " Bengkak hati atau hipatitis A dan B
    " Memudahkan penghadaman, menghilangkan bau mulut
    " Membuang angin dan asid yang berkumpul dalam perut
    " Menambahkan tenaga zahir dan batin
    " Masalah mati pucuk, sembelit
    " Pertumbuhan akal dan fizikal bayi serta kanak-kanak
    " Awet muda dengan kulit cerah dan bersih
    " Bahan penenang bagi masalah kemurungan & runsing
    " Mengurangkan kesakitan pada kanak-kanak ketika tumbuh gigi
    " Melancarkan perjalanan haid yang tidak menentu
    " Menguatkan ingatan dan menghilangkan keletihan
    " Menyembuhkan sakit perut, pening, sakit gigi, sakit mata dan
    pelbagai penyakit lain, insya' Allah


    Za'faran merupakan herba yang sangat terkenal dan termahal, dikenali sebagai " King Of Spices ". Terlalu banyak dalam kitab menyatakan bahawa Za'faran sangat baik untuk kecerdasan minda. Dalam kitab Tibbul Imama A'li , muka surat 381, Saiyidina Ali (k.w) menyatakan:

    Maksudnya:

    "Sesiapa yang mengambil sebahagian Za'faran tulen dan Su'dun satu bahagian dicampurkan dengan 'asal (madu), diminum sebanyak dua misqal (dua sudu) pada setiap hari, maka dia dikagumi tentang ingatannya sehingga dituduh melakukan sihir."









    Minyak zaitun mengandungi vitamnin A, B1, B@, C, D, E, K dan zat besi yang diekstrak daripada buah zaitun tanpa penggunaan bahan kimia atau haba bagi memastikan kadar asid rendah.

    Manfaat yang diperoleh daripada penggunaan minyak zaitun ini adalah ia dapat melembutkan kulit, membantu didalam tumbesaran, menghalang darah dari melekit dan membeku, mengutakna rambut dan badan dan sebagainya.









    Keupayaan habbatus sauda dalam melawan bakteria dan hampir semua masalah kesihatan samada kronik atau tidak yang berkaitan dengan kulit, saraf, darah, jantung dn organ-organ dalaman.

    "Tetaplah kamu dengan habbatus sauda kerana padanya adalah penawar segala penyakit melainkan mati" Sabda Rasulullah S.A.W (Hadis Riwayat Bukhari).







    Minyak atsiri dari daun sirih mengandung minyak terbang (betIephenol), seskuiterpen, pati, diatase, gula dan zat samak dan kavikol yang memiliki daya mematikan kuman, antioksidasi dan fungisida, anti jamur.

    Sirih berkhasiat menghilangkan bau badan yang ditimbulkan bakteri dan cendawan. Daun sirih juga bersifat menahan perdarahan, menyembuhkan luka pada kulit, dan gangguan saluran pencernaan. Selain itu juga bersifat mengerutkan, mengeluarkan dahak, meluruhkan ludah, hemostatik, dan menghentikan perdarahan.

    Biasanya untuk obat hidung berdarah, dipakai 2 lembar daun segar Piper betle, dicuci, digulung kemudian dimasukkan ke dalam lubang hidung. Selain itu, kandungan bahan aktif fenol dan kavikol daun sirih hutan juga dapat dimanfaatkan sebagai pestisida nabati untuk mengendalikan hama penghisap.

    Kegunaan :~

    • Batuk
    • Sariawan
    • Bronchitis
    • Jerawat
    • Keputihan
    • Sakit gigi karena berlubang (daunnya)
    • Demam berdarah
    • Bau mulut
    • Haid tidak teratur
    • Asma
    • Radang tenggorokan (daun dan minyaknya)
    • Gusi bengkak (getahnya)
    • Membersihkan Mata 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cara Membuat Pesanan

Bayaran melalui akaun :-

Maybank A/C : 5623 5711 5520
Rafica Resources

CIMB A/C: 8600 8123 70
Rafica Resources

RHB A/C : 1124 7900 2302 05
Nor yanni Binti Adom

Kalau ada BAKI, saya akan pulangkan
& JIKA pihak kami tidak masukkan baki anda, PLEASE SMS / INBOX kami semula ye...Don't Worry baki akan dipulangkan.

Isikan order form diatas @ Whatsapp,Viber,SMS ke nombor 012-318 4080

(Pn. Yanni) atau emailkan kepada rafica.resources@gmail.com untuk memaklumkan bayaran dan oder yang dibuat.

Saya juga adalah pengguna seperti anda... Saya sendiri menggunakan/ mengamalkan hampir semua produk yg saya jual.. & hanya yang benar-benar BERKUALITI sahaja, yang akan saya kongsikan bersama anda..Pastinya SEMUA PRODUK di sini adalah yang ORIGINAL/ASLI.

Kepada anda para pelanggan yang menyokong saya selama ini JUTAAN TERIMA KASIH untuk anda! ;-)

1.Cut off : bayaran yg dibuat selepas pukul 1 pm, item akan diposkan keesokan hari.

2.Bayaran yang diterima pada hari Sabtu & Ahad akan di Pos pada hari Isnin.

3.Penghantaran Setiap Hari Isnin hingga Jumaat.

4.Khidmat Pos Laju digunakan untuk tujuan penghantaran.

Followers

OWNER RAFICA RESOURCES

OWNER RAFICA RESOURCES
PN.YANNI - SMS / Whatsapp 012 318 4080

Ummiriaz Collection

Ummiriaz Collection

photo shoot Maira Collection

photo shoot Maira Collection

MAIRA COLLECTIONS

MAIRA COLLECTIONS

photoshoot

photoshoot

Photoshoot Maira Collections

Photoshoot Maira Collections

Maira Collections

Maira Collections

Maira Collection

Maira Collection

MAIRA collection

MAIRA collection
Saya yang memakai baju maroon

Koleksi Peragaan

Koleksi Peragaan

photoshoot

photoshoot

Majalah Mingguan Wanita

Majalah Mingguan Wanita

photoshoot

photoshoot

Koleksi Peragaan

Koleksi Peragaan

Ummiriaz Collection - Nona TV3

Ummiriaz Collection - Nona TV3

Maira Collections

Maira Collections

UMMIRIAZ COLLECTIONS

UMMIRIAZ COLLECTIONS

UMMIRIAZ COLLECTIONS

UMMIRIAZ COLLECTIONS

Ummiriaz Collections

Ummiriaz Collections

MAJALAH NUR MAY 2014

MAJALAH NUR MAY 2014

Karangkraf - Majalah NUR

Karangkraf - Majalah NUR

Ummiriaz

Ummiriaz

FS Ummiriaz Collections

FS Ummiriaz Collections

Koleksi Peragaan

Koleksi Peragaan

Saya di Majalah KELUARGA DEC 2012

Saya di Majalah KELUARGA DEC 2012
Ummiriaz Collections

photo shoot terbaru 2013

photo shoot terbaru 2013

Pencarian Covergirl NUR 2011/12

Pencarian Covergirl NUR 2011/12

Photoshoot at Karangkraf

Photoshoot at Karangkraf

PHOTOGRAPHY at Studio Mediakreatif

PHOTOGRAPHY at  Studio Mediakreatif

Iklan Sendayu Tinggi

Iklan Sendayu Tinggi

Cover NUR JAN 2012

Cover NUR JAN 2012

Bersama Finalis NUR 2012

Bersama Finalis NUR 2012
Media Hiburan

Saya di Majalah Keluarga Jul 2012

Saya di Majalah Keluarga Jul 2012
Photoshoot bersama Ummiriaz Collections

NUR - March 2012

NUR - March 2012

Sinar Harian 28 Oct 2011

Sinar Harian 28 Oct 2011
Sendayu Tinggi Set Bersalin AMME Complete

KOSMO 18 Aug 11

KOSMO 18 Aug 11
Saya & Testimoni Nightriem Dunia Herbs