Blogger Widget

ISIKAN ORDER FORM SELEPAS MEMBUAT PEMBAYARAN SAHAJA..

RUANGAN PROMOSI !!!

UNTUK KHIDMAT LAYANAN PANTAS MENGENAI PRODUK & HARGA ATAU MEMAKLUMKAN BAYARAN ANDA BOLEH EMAILKAN KEPADA

rafica.resources@gmail.com ATAU LAYARI FACEBOOK KAMI RAFICA RESOURCES.


(Sila SMS, Whatsapp, Viber, Line, @ Email sekiranya talian sibuk @ tidak dijawab). Kami akan membalas pertanyaan dan order anda dengan segera.

PROMOSI

* Satin Skin Premium RM 145
*
Vitamin C Pahang Pharma RM 50 - 100 tablets
* RADIGLOW Supplement 2 Botol 60 bj- RM 140
* Qu Puteh Vida Beauty RM 210

* Royal Expert White-RM 160 (Soap,Krim &Cleanser) Free Face Mask

* Wonder Glow Silver RM 85 / Gold RM 105 / Diamond RM 120
* Radiance Signature RM 155

* OVI SPA RM 85

* Dhab sinai RM85

* Tabita Trial Set (s) Rm80

Semua barang di atas adalah FREE POS – SM


ORDER FORM

Nama:
Nama Produk & Kuantiti
Tel no:
Alamat :
Email Address:
Bayaran Ke Akaun: Maybank Rafica Resources 5623 5711 5520
CIMB Rafica Resorces 8600 8123 70
RHB Nor yanni 1124 7900 2302 05
Jumlah Bayaran :
Tarikh & Masa Bayaran :

MAKLUMAT PEMBAYARAN & ORDER ANDA AKAN DI BALAS MELALUI EMAIL DALAM MASA 24 JAM.

STEP 1 : ISIKAN ORDER FORM DAN KLIK BUTTON " SUBMIT FORM"

STEP 2 : KLIK BUTTON " CONTINUE"  DAN SILA PASTIKAN ANDA MENERIMA MAKLUM BALAS DARI KAMI SELEPAS ORDER FORM DI HANTAR


Click here to put a form like this on your site.

PayPal /Credit or Debit Card

Pembayaran Menggunakan PayPal Account / Credit or Debit card :-

1.Setiap Pembelian akan dikenakan tambahan pembayaran perkhidmatan (Merchant Service Charge) sebanyak 3%

PayPal

PayPal

Wednesday, 19 December 2012

GLUTA 200000 Botox Filler


Gluta 200k Botox Filler - 30 biji



  HARGA :

RM 45.00 SM / RM 50 SS
FREE POS


Perbezaan Botol 
Jenama PRETTY WHITE (BOTOL PINK)
Manufactured By UNOZAWA COMPANY KOREA
Botol pink - Whitening


Jenama TK NATURAL
Manufactured By GNOSIS COMPANY SWITZERLAND 
 Botol Biru - Whitening & Anti Aging 

APA PERBEZAAN BOTOL PINK DAN BIRU??
switzerland botol biru
korea botol pink

beza?
( botol biru) switzerland utk cerah,tegang,anti penuaan.
secara keseluruhan switzerland lebih baik.
tetapi untuk kesan pencerahan lebih cepat yg korea ( botol pink) lebih baik



Kebaikan Gluta 200000 setanding dgn produk pemutihan lain yang berharga berkali ganda darinya..so kenapa nak bayar lebih?

- ia boleh firmingkan muka dan tiada lagi dagu berlapis atau pipi jatuh

- ia juga menghilangkan/memudarkan kesan jerawat/jeragat, wajah akan lebih berseri/glowing

Untuk kesan yang bagus amalkannya sekurang-kurangnya 3 bulan untuk melihat perubahan. Penggunaan yang berpanjangan akan menjadikan kulit semakin cantik, badan pun sihat






Fungsi Glutathion:-

~Memutih dan melicinkan kulit
~Melambatkan proses penuaan
~Melangsingkan badan
~Untuk kecerahan berganda dan membentuk wajah menjadi lebih runcing
~Menyekatakan tona warna kulit menjadikan kulit lebih bersinar
~Menghilangkan jerawat dan juga parut jerawat
~Mengurangkan kedutan dan bintik2 gelap dan membantu mempercepatkan kulit menjadi lebih berseri-seri dan kemerah-merahan secara semulajadi
~Supplement yang mudah dan selamat
~Anda tidak perlu menahan sakit dan membazirkan wang anda dengan kaedah suntikan dan pembedahan


  Manfaat Glutathion pada tubuh:-

* Mengatasi masalah kesulitan hamil & menambah bilangan sperma (untuk lelaki)
* Mencegah dan merawat gejala kanser, HIV, fibroid, alzhemeir, Parkinson, thyroid
* Merawat gejala berkaitan paru2 seperti lelah, radang paru2 & emphysema (udara berlebihan dalam paru-paru)
*Merawat masalah hati (menyahtoksin nikotin, alkohol)
*Merawat keletihan melampau, katarak & masalah mata, diabetes, darah tinggi
* Melindungi jantung & merawat kolesterol
* Melambatkan proses penuaan, meningkatkan system imuniti, merawat rambut gugur dan lain-lain

Keberkesanan pada kulit :-

* Mengecilkan pori-pori & menjadikan kulit lebih lembut, segar & berseri-seri
* Menghindari pigmentasi serta mengawal & mencegah kesan jerawat
* Jawapan kepada kedutan awal
* Menghasilkan & membaiki DNA
* Membasmi nikotin dalam badan

Tiada gejala negatif terdapat pada gluthathion kecuali "Pencerahan Kulit Secara Keseluruhan…"


Berapa lama nampak kesan?

Perubahan seawal dalam 2 minggu, perubahan ketara adalah seperti berikut:
* Kulit yang sederhana cerah "Light-medium brown skin" : 1-3 bulan
* Kulit yang tona gelap "Dark brown skin": 3-6 bulan   
* Kulit yang amat gelap " Very dark skin" : 6-12 bulan
* Kulit hitam " Black skin": Sekurang-kurangnya 18 bulan ke atas
Cara Pengambilan Gluta 200000mg :
Sebelum pengambilan produk ini disarankan lakukan detoks selama 3-5 hari supaya toksin di dalam badan dapat di keluarkan dan proses keberkesanan produk super whitening gluta lebih cepat berkesan.
* Makan 1 kapsul 15-30minit sebelum sarapan pagi atau sebelum tidur malam

* Untuk kesan yang lebih cepat boleh diambil 2 kali sehari.
* Maxsimum 2 biji sehari

KANDUNGAN :
L-Glutathione 200000mg
Super Lemon (Vitamin C ) 2000mg
Collagen 2000mg
Bioflavoni 500mg
Pine Bark Extract 100mg
Grape Speed Extract 100mg
Koji Berry 500mg
Acerora Cherry 100mg
Green Coffe Berry 100mg
Berry Fruits Extract 100mg


PERHATIAN:-
* Wanita mengandung, menyusukan bayi, kanak-kanak dan orang yang sudah berumur 55 tahun ke atas dilarang untuk mengambil gluta ini.

*Jangan ambil kafein dan minuman berkarbonat semasa pengambilan GLUTA 200,000mg ini kerana ia boleh menyerap Vit C, kolagen dan glutathion (agen pencerah) dalam badan.
Jika hendak minum juga jarakkan masa 3-4 jam selepas pengambilan gluta.

*Minum air putih  2-3 liter sehari bagi melancarkan pembuangan toksin dan mengoptimumkan penyerapan kolagen oleh badan untuk mendapatkan hasil yang lebih cepat.

* Ini bukan produk buatan Thailand..

Semua produk ini dibungkus semula di Thailand..

Thailand import Gluta 200000mg dari Korea & Switzerland.

Mendapat kelulusan halal dari The Islamic Committe Office of Thailand.
Mendapat Pengiktirafan GMP(Good Manufacturing Practices).

PESANAN PENTING : Kesan penggunaan terhadap individu mungkin berbeza mengikut pelbagai cara terhadap pengambilan individu itu masing-masing.

pil gluta palsu?

Hari ni saya ada dapat email dari seseorang yang tanya ada ka pil gluta palsu??
dia tunjuk kat saya iklan ni



Ok terus terang walaupun heboh cerita ada pil gluta palsu... tp saya sendiri belum pernah jumpa pil gluta palsu ini. rasanya tak berbaloi jika ada org nak buat pil gluta palsu.

Secara logiknya jika dia org boleh buat pil palsu yang prosesnya agak rumit....tak ada masalah untuk mereka membuat lapisan pelindung, cop botol dan capsule gel yang bewarna pink yang prosesnya jauh lebih mudah.

ok straight to the point....

yang saya pernah lihat ... pil gluta  9,20,30,60 k... ada yang warna pink... ada yang warna biru .... ada yang warna keemasan berbentuk gel.

untuk 100k ada yang bewarna pink, biru dan putih.

untuk 200 k setakat ini yang saya tahu ada bewarna pink, putih... untuk yg di dalam kotak ada yang bewarna biru dan dalam bentuk gel.

so yang mana satu ori dan mana palsu? sebenarnya semua sama sahaja SEMUANYA ORI cuma didatangkan dari kilang di dalam warna yang berbeza... tidak bermakna pink palsu ... putih palsu atau biru palsu.

di sini saya tampalkan iklan pil gluta dari ejen penjual tk natural di thailand ...... jika warna putih palsu takkan ejen penjual letak iklan yang pilnya bewarna putih????

Anyway ini antara warna2 pil gluta yang mungkin anda dapat - Pil Putih Atau Pil Pink

Harap penjelasan ini dapat memberi info kepada semua pihak :)

Saya nak share sedikit info mengenai pengambilan vitamin :-

Ada segelintir kumpulan pengamal vitamin yang merasakan tidak mendapat apa-apa manfaat dari pengambilan vitamin atau supplement mereka disebabkan oleh beberapa faktor :
  
1. Pengambilan air kosong dipandang remeh.
Ramai yang ada masalah untuk amalkan minum air masak kosong dan lebih suka yang berwarna dan berperisa. Air yang manis boleh meningkatkan kepekatan darah serta menyebabkan kegemukan. Kita disarankan mengamalkan banyak minum air masak apabila mengamalkan pengambilan vitamin supaya penyerapan vitamin oleh tubuh berlaku dengan lebih baik.

2. Elakkan makan vitamin secara banyak sekaligus pada satu masa.
Apabila kita makan semua vitamin secara sekaligus, ini meningkatkan kepekatan darah kita hanya pada masa-masa tertentu. Ramai yang suka amalkan ini apabila waktu hendak tidur sedangkan pada masa selepas itu kita akan kurang minum air. Maka cuba agih-agihkan pengambilan vitamin anda mengikut kesesuaian dan keperluan anda agar kepekatan darah tidak meningkat secara mendadak pada satu satu masa.
 Ini juga membantu agar buah pinggang tidak terlalu dibebani pada satu satu masa tertentu sahaja.

3. Elakkan pengambilan vitamin bersama ubat.
Sekiranya anda dalam pemantauan doktor atas masalah kesihatan, elakkan mengambil ubat secara serentak dengan pengambilan vitamin kerana ini hanya akan menyebabkan darah bercelaru dan tidak dapat menyerap vitamin dengan baik. Cuba sediakan jadual, sekiranya selepas makan pagi anda mengambil ubat doktor maka anda boleh amalkan vitamin pada waktu tengahari atau malam. Namun sekiranya anda perlu makan ubat secara berturutan, pagi dan petang, maka amalkan vitamin selepas 1-2 jam selepas pengambilan ubat doktor.

4. Kurangkan pengambilan kafien dalam diet harian.
Tahukah anda pengambilan kafien boleh merosakkan vitamin yang sedia ada dalam badan? Maka pengambilan minum yang berkafien yang tinggi secara berterusan boleh membazirkan vitamin yang kita amalkan selama ini. Maka kita tidak akan mendapat kesan seperti yang diharapkan sama sekali disebabkan vitamin rosak disebabkan pengambilan kafien secara berterusan.

92 comments:

  1. Boleh x kalau bayar by hand.....?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam, bole.COD di kelana jaya atau glenmarie. dimana nak COD?

      Delete
  2. mkn dia sblun tido kira sblum mkn ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam hazel, boleh diambil 1 biji pagi atau 1 biji sebelum tidur malam.

      Delete
  3. kalo saya kerja malam, camana plak nak makan tu? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ramzee...gluta ni boleh di ambil 1 biji pagi atau malam.* Makan 1 kapsul 30 minit sebelum sarapan pagi atau sebelum tidur malam. Kalo kerja malam masih boleh ambil gluta ni

      Delete
    2. ooo.. Menarek :)
      Nak tanye lg, produk ni ade tiruan tak? camana nak pastikan produk ni yg Ori or yg Tiruan ek?

      Delete
  4. kira mlm tu selepas mkn ke mcm mne???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau malam sebelum tidur, maksudnya selepas makan malam. nak tidor pukul 11.00 mlm...bolelah makan gluta ni.

      Delete
    2. ouhh mcm tu...hmmm gluta yg botol pink tu capsules yg bru wrna pink eh??

      Delete
    3. gluta 200k ada botol warna pink dan botol warna biru.

      Perbezaan Botol
      Botol pink - Whitening
      botol pink Made in Korea, Manufactured By Unozawa Company-Korea

      Botol biru - Whitening & Anti Aging
      botol biru Made in Switzerland, Manufactured By Gnosis S.A.

      Delete
  5. Tp capsule yg made korea tu wrna pink ke capsule dia yg bru??

    ReplyDelete
    Replies
    1. pink : made in korea
      biru : made in switzerland

      Delete
    2. material diimport dari korea. manufacturing di thailand. bole cek dgn pengilang pb pretty white di thailand

      Delete
  6. salam..thanks kak..brg sy dh sampai..saye pun nk tnye.sy pun dapat capsule warna pink yg dlm botol pink..sbb dlm gmbar capsule tu warna putih..sama saje ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam...ok..tq dear :). sama je gluta botox filler..cuma botol biru ada tambahan anti aging. kandungan gluta tetap sama dgn botol pink.

      Delete
  7. ouhh thank kak..sbb tgok d gmbr wrna putih dpt capsule wrna pnk..telan trus kan kak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye hazel :)..1 biji sebelum breakfast boleh ambil atau sebelum tidour malam ye

      Delete
  8. salam...sy tanya..awk ada pic kapsul pink tu tak??
    apa yg membuktikan kapsul putih tu tiruan?
    sila email comparison tu yer..
    ke aepul.metronome@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila lihat gambar kapsul yang saya letak didalam blog.terima kasih

      Delete
  9. salam kak...mmg best guna gluta botox ni tp sy mkn yg botol pink...isnin mggu lepas legan saya berdarah dan ad kulit hitam tu...smggu je hilang nmpk mcm kulit asl...tidak lmbt nk hilng...xsnggka berkesan huhu :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam hazel...kannn..teruskan penggunaan ye.InShaAllah, supplement ni kena rajin ambil dan baru nmpak kesan nya.Terima kasih dik :)

      Delete
  10. Assalammualaikum ....
    COD untuk KL xde ke????

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam nasrul..buat masa ni COD area kelana jaya, glenmarie & Puncak alam. Kami juga boleh pos kepada customer. Jgn risau barang anda pasti sampai :)

      Delete
  11. Dalam cara pengunaan ade tertulis yang sebelum ambil produck nie, kene wat detoks 3-5 hri. Ape makne detoks tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Detox tu maknenye....
      Keluarkan segala toksin yg ada dalam badan...
      So bile makan bende nie...
      Hasilnye lebih cepat...
      Cara nak detox...
      Boleh gak beli "Detox Foot Patch"...
      Cari la guna google...
      Senang sikit...
      Tampal kat dua2 belah kaki setiap malam
      Pastu nanti keluar la kotoran daripada badan :D

      Delete
    2. Hi Rizz,

      Mengapa detox / mencuci usus penting??

      Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dindig usus kita bersih, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebeum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum.

      http://umieyanni.blogspot.com/search/label/DCL%20-%20NU%20CLONZ%20Detox

      Terima Kasih nasrul,
      ye betul.penggunaan detox foot patch pun membantu toksin keluar melalui tapak kaki

      Delete
  12. hi sis,i nak tnye lepas makan gluta ni...akan naik jerawat byk x?..contohnya klu org kate kesan pemulihan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam..tak..akak sendiri pun makan gluta..tiada kesan naik jerawat.

      Delete
    2. orait...cod kelana jaya kat belah mna kak... ?sis ade kedai ke?

      Delete
  13. waktu 'period' boleh makan tak gluta ni? tq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waktu period bole ambil..

      KECUALI
      * Wanita mengandung, kanak-kanak di larang untuk mengambil kapsul ini SERTA orang yang sudah berumur juga tidak digalakkan.

      Delete
  14. Salam..blh x klu amek pil ni 2xpg n 2xmlm.. trlbey dos ke..n ape akn jdi..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ayu..Makan 1 kapsul 30 minit sebelum sarapan pagi atau 1 biji sebelum tidur malam.

      GLUTATHIONE merupakan anti oksida yang utama kerana ia melindungi tubuh badan dari serangan penyakit & melawan radikal bebas. Paras Gluta dalam badan akan berkurangan disebabkan pendedahan kepada pencemaran, stress, minuman keras, merokok, faktor pemakanan .

      Pengambilan GLUTATHIONE dengan cara berterusan akan membuat kulit semakin putih dan cerah. GLUTATHIONE juga akan membuatkan anda kelihatan 5 hingga 10 tahun lebih muda dari usia sebenar.

      Delete
  15. Yg ni ae sis. Klau mcm 2 sy nk yg super white la. Nk 60 biji-rm80

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bayaran melalui akaun :-

      Maybank Islamic: 5623 5711 5520
      Rafica Resources

      CIMB Islamic : 1259 0000 5941 08
      Rafica Resources

      RHB : 1124 7900 2302 05
      Nor yanni Binti Adom

      Isikan order form,Whatsapp,Viber,SMS saya Pn.Yanni 012-318 4080 atau emailkan kepada nor_yanni@hotmail.com untuk memaklumkan bayaran

      Delete
    2. Petang or malam sy bank in. Then nnt sy isi form. TQ sis

      Delete
    3. Da bank in & da send msj. TQ

      Delete
  16. yang mana ok botol biru ke merah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam...
      perbezaan botol :
      pink - whitening sahaja
      biru - whitening & anti aging
      Harga sama & gluta 200k botox sama

      Delete
  17. assalamualaikum.. nak tanya, kalau saya nak by hand trus boleh? sy di kawasan Bangi.. kalau charge berapa ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam..COD hanya di kelana jaya,glnemarie & Puncak Alam sahaja. Untuk kawasan bangi saya boleh poskan terus kepada En.Alak..jom order :)

      Delete
  18. sis..klu amik 3box dpt bpe?? best prce plz..gluta 200k..yg pil putih tu tiruan ker??

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kas mad..sila whatsapp/sms saya 012-3184080 untuk pembelian borong dan diskaun.tq

      Delete
  19. Replies
    1. Bayaran melalui akaun :-

      Maybank Islamic: 5623 5711 5520
      Rafica Resources

      CIMB Islamic : 1259 0000 5941 08
      Rafica Resources

      RHB : 1124 7900 2302 05
      Nor yanni Binti Adom

      Kalau ada BAKI, saya akan pulangkan
      & JIKA pihak kami tidak masukkan baki anda, PLEASE SMS / INBOX kami semula ye...Don't Worry baki akan dipulangkan.

      Isikan order form,Whatsapp,Viber,SMS saya Pn.Yanni 012-318 4080 atau emailkan kepada nor_yanni@hotmail.com untuk memaklumkan bayaran

      Delete
  20. salam sis .. nak tanye kesan jerawat hitam boleh hilang ke? lagi satu kalau kena cahaya matahari kulit akan jadi merah tak .. ? or ia akan menipiskan kulit muka? tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam mia...jika ada kesan jerawat, mia perlu memakai skin care dan sabun antheia untuk membantu merawat jerawat, blackheads, whiteheads dan kulit berminyak dan bertindak membersihkan kulit sambil melindunginya dengan agen antibakteria semulajadi.


      Gluta 200k botox filler membantu kulit cerah bermula dari dalaman.Keberkesanan pada kulit :-

      * Mengecilkan pori-pori & menjadikan kulit lebih lembut, segar & berseri-seri
      * Menghindari pigmentasi serta mengawal & mencegah kesan jerawat
      * Jawapan kepada kedutan awal
      * Menghasilkan & membaiki DNA
      * Membasmi nikotin dalam badan

      Tiada gejala negatif terdapat pada gluthathion kecuali "Pencerahan Kulit Secara Keseluruhan…"

      Delete
  21. Akak... nk tye if kte ambel gluta ni.... wajib ke kite mngambil vitamin c jgak.. boley x xnk ambek vtamin c

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aima,tidak perlu diambil kerana dalam gluta terdapat Vitamin C

      KANDUNGAN :
      L-Glutathione 200000mg
      Super Lemon (Vitamin C ) 2000mg

      Delete
  22. Saya Hanna dari Medan, Indonesia. Macam mana nak pesan gluta ? Berapa yang harus saya transfer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam hanna,Poslaju mengambil masa 3 hari untuk sampai ke medan, Indonesia

      Gluta 200k 60 biji RM 80.00
      Kos Air Parcel:(RM) 26.60
      Total : RM 106.60

      Delete
  23. tapi kan klou botol biru isi pink mcm mner tu ?

    ReplyDelete
  24. Salam sis.. sy umo 21. So rsa2 mna better. Pink or blue ? Boleh ke amik 2 bju pg. 2 bji mlm ? Konon nk cpt sgt kn. Ada side efek x ?

    ReplyDelete
  25. salam fatin, pink lagi cepat kesan putihnya..bole..ambil 1 biji sebelum brekfast dan 1 biji sebelum tidur utk kesan yang lebih cepat. tiada kesan sampingan

    ReplyDelete
  26. Akak.. nk oder la. Email kita please.. fasihadarius@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam fatin, akak dah email fatin ye, TQ dear

      Delete
  27. Replies
    1. Cara Membuat Pesanan

      Bayaran melalui akaun :-

      Maybank Islamic: 5623 5711 5520
      Rafica Resources

      CIMB Islamic : 1259 0000 5941 08
      Rafica Resources

      RHB : 1124 7900 2302 05
      Nor yanni Binti Adom


      Isikan order form,Whatsapp,Viber,SMS saya Pn.Yanni 012-318 4080 atau emailkan kepada rafica.resources@gmail.com untuk memaklumkan bayaran

      Delete
  28. myy berminat la gn gluta ni. btw nk tye, kesan parut jerawat boleh ilang x? lg1, wape lama amik masa tuk sampai order ke pahang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untuk parut kena amalkan vit c
      http://umieyanni.blogspot.com/search/label/Maixara%20C-Sential%20Vitamin%20C%20Plus%20Kolagen

      Kami menggunakan poslaju. 1 hari sampai selepas pos.TQ

      Delete
  29. salam,nk tnye klo amik gluta ni..bleh mkn dgn suplement lain tk??mkn sekali dgn gluta tu...bleh ke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam syazwani, supplement boleh disekalikan tapi jarak2 kan pengambilan nya.

      Elakkan makan vitamin secara banyak sekaligus pada satu masa.
      Apabila kita makan semua vitamin secara sekaligus, ini meningkatkan kepekatan darah kita hanya pada masa-masa tertentu. Ramai yang suka amalkan ini apabila waktu hendak tidur sedangkan pada masa selepas itu kita akan kurang minum air. Maka cuba agih-agihkan pengambilan vitamin anda mengikut kesesuaian dan keperluan anda agar kepekatan darah tidak meningkat secara mendadak pada satu satu masa. Ini juga membantu agar buah pinggang tidak terlalu dibebani pada satu satu masa tertentu sahaja.

      Delete
  30. Salam kak.. Utk 2 botol tu 150 kn? 60 biji dlm satu botol? Dua2 kaler sama harga ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam violet. Botol pink & biru sama harga. RM 80 utk 60 biji.Free pos

      Delete
  31. salam kak...sya mkan fiber + vitc...dia pun keluarkan toxic...so mana ok dnga detox ???? (mahu bertanya)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ezat..tiada masalah.bole ambil apa2 supplement utk keluarkan toksin. asalkan sama proses nya utk detox sebelum pengambilan gluta

      Delete
  32. yang kandungan tu for 1 tablet or the whole bottle?

    ReplyDelete
  33. Lau botol biru..kapsul pink...macam mane lak tuu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang mana satu ori dan mana palsu? sebenarnya semua sama sahaja SEMUANYA ORI dan didatangkan dari kilang di dalam warna yang berbeza... tidak bermakna pink palsu ... putih palsu atau biru palsu. Anda akan dapat kapsul - 2 jenis kapsul pink atau putih

      Delete
  34. Salam. nak tau ape beza gluta pink n blue? if dua2 tu ade perbezaan fungsi boleh ke kita makan pink n blue (antara 2 samada pagi atau mlm) ? tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. APA PERBEZAAN BOTOL PINK DAN BIRU??
      switzerland botol biru
      korea botol pink

      beza?
      ( botol biru) switzerland utk cerah,tegang,anti penuaan.
      secara keseluruhan switzerland lebih baik.
      tetapi untuk kesan pencerahan lebih cepat yg korea ( botol pink) lebih baik

      bole ambil 1 biji pink dan 1 biji biru..sama kandungan gluta nya..cuma biru ada tambahan anti aging

      Delete
  35. Salam, kalau mkn gluta, boleh ke mkn sekali ngan slim diet pil? N boleh tak campur ngan vit. C felinn?

    ReplyDelete
  36. SALAM ZULAIZA, ambil 1 biji gluta dulu sebelum breakfast dan selepas 1 jam ambil vit c fellina. boleh diambil keduanya.tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. utk slim diet pil...kena jarak kan pengambilan 2-3 jam dgn gluta

      Delete
  37. Sy ade tnampak pil ni kt slh 1 kiosk dlm sbuah psraya.blh ke bli.? Ade ape2 tnda x yg mnjukkn2 brg tiruan

    ReplyDelete
  38. Salam.. Sye nak tanya.saya berminat dgn gluta ni,tapi dalam masa yang sama,sya juga nak try slimming pil figure up jugak.. Boleh tak kalau saya ambik figure up blah siang 1 biji & gluta blah malam 2 biji?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam,

      Sekiranya ada mengambil pil kurus..sila jarak kan pengambilan. contoh figure up ambil pagi dan malam sebelum tido boleh ambil gluta. todak boleh diambil sekali dgn pil kurus.tq

      Delete
  39. Salam...saya nk botol pink yg besar 1...tp ada stok tak if nk COD kat Kelana jaya hari ni? -dilla-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Dilla, bole sms Yanni tak? 0123184080. TQ

      Delete
  40. Salam. Kak, kalau amek 2 botol gluta 200k 60 biji harga masih macam harga promo rm140 ke?

    ReplyDelete
  41. assalam kak,kalau bln puasa ni kite x bnyk mnum air...ad ksan x pd bdn kite klau mkn gluta ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam, boleh ambil gluta ni sebelum tidur malam. dan minum air suam sekurang2nya 2 gelas sebelum tidur pada bulan puasa ni ye.tq

      Delete
  42. Hi, boleh tak mkn 2biji skali mkn before tidur?

    ReplyDelete
  43. Salam kak..kakak ada buat penghantaran ke Singapura tak? Boleh tak gluta ni membantu dengan jerawat? Sejak datamg bulan pada usia 11 hingga 17 sabiji jerawat pon tak ada tapi masa nak masok 18 sampai sekarang dah nak 25 jerawat tak henti henti..sampai ada mak saudara yang mengusik agaknya bila dah bersuami baru hilang jerawat nya..malu saua kak..

    ReplyDelete
  44. as salam kak.. nk tanye, saye berada di pantai timur, kenape yew harga tuk produk nie berbeze-beze, ketara sgt beze nya, specially blah pntai timur nie..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cara Membuat Pesanan

Bayaran melalui akaun :-

Maybank A/C : 5623 5711 5520
Rafica Resources

CIMB A/C: 8600 8123 70
Rafica Resources

RHB A/C : 1124 7900 2302 05
Nor yanni Binti Adom

Kalau ada BAKI, saya akan pulangkan
& JIKA pihak kami tidak masukkan baki anda, PLEASE SMS / INBOX kami semula ye...Don't Worry baki akan dipulangkan.

Isikan order form diatas @ Whatsapp,Viber,SMS ke nombor 012-318 4080

(Pn. Yanni) atau emailkan kepada rafica.resources@gmail.com untuk memaklumkan bayaran dan oder yang dibuat.

Saya juga adalah pengguna seperti anda... Saya sendiri menggunakan/ mengamalkan hampir semua produk yg saya jual.. & hanya yang benar-benar BERKUALITI sahaja, yang akan saya kongsikan bersama anda..Pastinya SEMUA PRODUK di sini adalah yang ORIGINAL/ASLI.

Kepada anda para pelanggan yang menyokong saya selama ini JUTAAN TERIMA KASIH untuk anda! ;-)

1.Cut off : bayaran yg dibuat selepas pukul 1 pm, item akan diposkan keesokan hari.

2.Bayaran yang diterima pada hari Sabtu & Ahad akan di Pos pada hari Isnin.

3.Penghantaran Setiap Hari Isnin hingga Jumaat.

4.Khidmat Pos Laju digunakan untuk tujuan penghantaran.

Followers

OWNER RAFICA RESOURCES

OWNER RAFICA RESOURCES
PN.YANNI - SMS / Whatsapp 012 318 4080

Ummiriaz Collection

Ummiriaz Collection

photo shoot Maira Collection

photo shoot Maira Collection

MAIRA COLLECTIONS

MAIRA COLLECTIONS

Photoshoot Maira Collections

Photoshoot Maira Collections

Maira Collections

Maira Collections

Maira Collection

Maira Collection

MAIRA collection

MAIRA collection
Saya yang memakai baju maroon

Koleksi Peragaan

Koleksi Peragaan

photoshoot

photoshoot

Majalah Mingguan Wanita

Majalah Mingguan Wanita

photoshoot

photoshoot

Koleksi Peragaan

Koleksi Peragaan

Ummiriaz Collection - Nona TV3

Ummiriaz Collection - Nona TV3

Maira Collections

Maira Collections

UMMIRIAZ COLLECTIONS

UMMIRIAZ COLLECTIONS

UMMIRIAZ COLLECTIONS

UMMIRIAZ COLLECTIONS

Ummiriaz Collections

Ummiriaz Collections

MAJALAH NUR MAY 2014

MAJALAH NUR MAY 2014

Karangkraf - Majalah NUR

Karangkraf - Majalah NUR

Ummiriaz

Ummiriaz

FS Ummiriaz Collections

FS Ummiriaz Collections

Koleksi Peragaan

Koleksi Peragaan

Saya di Majalah KELUARGA DEC 2012

Saya di Majalah KELUARGA DEC 2012
Ummiriaz Collections

photo shoot terbaru 2013

photo shoot terbaru 2013

Pencarian Covergirl NUR 2011/12

Pencarian Covergirl NUR 2011/12

Photoshoot at Karangkraf

Photoshoot at Karangkraf

PHOTOGRAPHY at Studio Mediakreatif

PHOTOGRAPHY at  Studio Mediakreatif

Iklan Sendayu Tinggi

Iklan Sendayu Tinggi

Cover NUR JAN 2012

Cover NUR JAN 2012

Bersama Finalis NUR 2012

Bersama Finalis NUR 2012
Media Hiburan

Saya di Majalah Keluarga Jul 2012

Saya di Majalah Keluarga Jul 2012
Photoshoot bersama Ummiriaz Collections

NUR - March 2012

NUR - March 2012

Sinar Harian 28 Oct 2011

Sinar Harian 28 Oct 2011
Sendayu Tinggi Set Bersalin AMME Complete

KOSMO 18 Aug 11

KOSMO 18 Aug 11
Saya & Testimoni Nightriem Dunia Herbs